31 May 2011

~: Green Doorgift :~

Posted by Lilyana at Tuesday, May 31, 2011 0 comments
Order dr cikgu norbayah utk dijadikan VIP doorgift... cupcake dgn green roses..tenkiu yer


20 pcs doorgift cupcake






Green & white roses yg comel




Siap ditutup

30 May 2011

~: Kek Keramel & Apam Dot2 - K.lisa :~

Posted by Lilyana at Monday, May 30, 2011 0 comments
Order dr k.lisa 100pcs apam dot2 dan kek keramel..tq ye





~: Cuppies Hari Guru :~

Posted by Lilyana at Monday, May 30, 2011 0 comments
Order dr ustazah Khadijah lagi dan juga order dr cikgu ayu..utk sambutan hari guru disekolahnya..tq yer..





Doorgift cupcake..deco buttercream..rossete and wording






Doorgift Cupcake Edible Image







29 May 2011

~: Apam dot-dot lagi :~

Posted by Lilyana at Sunday, May 29, 2011 0 comments
Sementara ada sedikit waktu terluang ni baik upload dulu gambar2 yg ada..kita mula kan dgn apam dot..dot..dot....






27 May 2011

~: Tema Takraw & Ikan :~

Posted by Lilyana at Friday, May 27, 2011 0 comments
Fondant cuppies ni ditempah oleh Ann utk seseorang...siapa yer...tentulah utk seseorang yg istimewa kan..hehe... menurut ann si dia tu suka main takraw dan memancing..jadi ann minta saya design kan cuppies mengikut minat si dia tu..mmm..mencabar gak tu..tapi xper i loikeeee cabaran...hehe... setelah memerah santan eh idea..maka terhasil lah cuppies ni... harap2 Ann suka..saya buat sebelah tema takraw sebelah lg tema pancing




Takraw & Fishing theme Fondant Cuppies
16pcs
Chocolate Moist Cake






Bab nak buat bola takraw ni yg agak mencabar sikit tau..idea blank terus... mcm2 cara buat.....tp xnmpk cam bola takraw pon...jam dh kul 3pg..huhu....tp last2 dpt gak buat...tau x saya siap print lg gambar bola takraw besaq2 boh atas meja..pastu ikut satu2 jalinan nya tu...akhirnya berjaya gak buat..yahoooooo! dh leh tido :)


Penyu dr rantau abang terdapar di mount erskine



Haiqal kata ni patric (katun dlm sponge bob tu)




Ann pesan suh letak joran sbb si dia tu suka memancing..ada rupa joran x Ann?




Pape pon tenkiuuuuu Ann... harap2 berpuas hati ek

24 May 2011

~: Happy Birthday Anis :~

Posted by Lilyana at Tuesday, May 24, 2011 0 comments
Juga diorder oleh Penolong kanan sekolah saya, pn.rosni..kali ni utk anak pompuannye lak...



Kek Edible Image

Chocolate Moist Cake

1kg





~: Cake Teacher's Day :~

Posted by Lilyana at Tuesday, May 24, 2011 0 comments
Masih lg musim hari guru..kali ni di order oleh kak wan a.k.a jiran depan rumah lak...hehe... k.wan x tentukan nk design camne..ni yg best ni... leh buat mcm2..lalalala~


xpernah buat kek kaler kuning so kali ni nk try kaler kuning lak...golden yellow lagi....tgh2 letak edible image blackboard yg mmg sinonim dgn cekgu.. tmpt cekgu curahkan segala ilmu2.. biaq abih putih segala baju kena kapoq xper janji anak2 murid terdidik... aduss berfalsafah lak rini..huhu...ok2...jom kita tgk kek utk kak wan






terima kasih yer k.wan

23 May 2011

~: Hantaran Gadget2 White-Red-Black :~

Posted by Lilyana at Monday, May 23, 2011 0 comments
Order dr k.eina mutiara height...sebagai hantaran utk majlis perkahwinan..tema yg dipih merah ~ hitam ~ putih... bertemakan gadget2...
k.eina request semua gadget2 dan miniature2 tau... antaranya enpon blackberry, iPad, jam tangan, wallet, etc....











Tq yer k.ina...nnt order lg ek..hehe

22 May 2011

~: Kek Hari Guru :~

Posted by Lilyana at Sunday, May 22, 2011 0 comments
Kek hari guru lagi..juga ditempah oleh k.nora yg juga jiran ku....ni yg best kalau dok dikuaters guru kan..tiap2 tahun kalau hari guru...masyukkkkk...huahuahua..


Kek Hari Guru


Chocolate Moist Cake 2kg




K.nora ni guru pusat sumber sbb tu la atas kek tu ada gambar buku...selamat menyusun buku2 ye :P



~: Manchester United :~

Posted by Lilyana at Sunday, May 22, 2011 0 comments
Order dr penolong kanan sekolah saya, pn.rosni utk celebrate besday anak lelaki nya Amirul hafiz.... peminat pasukan Machester United yer....



Kek Manchester United

Chocolate Moist Cake

1kg


Comel x lilin ni? cam ahli sumo main bola jer...ahaks..

21 May 2011

~: Selamat Hari Guru :~

Posted by Lilyana at Saturday, May 21, 2011 0 comments
Order dr jiran saya kak Nora utk sambutan hari guru di sekolahnya....alahai lupa lak nak tanya sekolah mana..huhu....


Kek Hari Guru


Chocolate Moist Cake


2kg

~: Orchid oh orchid :~

Posted by Lilyana at Saturday, May 21, 2011 0 comments
Repeat order dari student USM, Kama... dulu kama pernah order cupcake bertemakan monyet..nak tgk?..Klik di sini... kali ni pun request tema yg sama gak..nape la suka sgt dgn monyet tu yer??... hehe.... kama request 8 biji cuppies jer..patutnya saya ada set 16pcs dan set 25pcs jer..ngam2 dlm bekas...tp memandangkan Kama bersungguh2 tempah cuppies khas utk maknya yg dtg dr jauh utk celebrate mother's day... terharu gak la.. so saya terima gak order ni... tp tu la bekas utk 8 biji xder kan terpaksa la saya letak dlm bekas utk 16pcs ni... design ni diberi sendiri oleh Kama...saya cuma realisasikan ajer... katanya mak si Kama ni suka bunga tanam bunga orchid tu sebab kama pn request bunga orchid..alamak! camne nk bt bunga orchid? saya ni tanam bunga pun xpernah ada hati nk buat orchid..huhu..dgn bantuan bbrp keping gambar bunga orchid yg hantar oleh kama maka terhasillah bunga orchid yg xmacam bunga orchid ni....hua3





Nmpk mcm bunga orchid x? tu la kan dh ckp xreti buat bunga orchid..hihi ...mesti mak kama dok pikir orchid jenis apa la ni kan? :P... "makcik, ni orchid baka kacuk...import khas dr jerman...xder jual kat mesia"..muahaha...jgn marah makcik gurau2 ajer...Happy Mother's Day!

Beg BONIA...



Anyway, tqvm Kama...harap2 berpuas hati hendaknyer... akak cuba buat setakat yg mampu jer :D ...

20 May 2011

~: Cupcake Hari Guru :~

Posted by Lilyana at Friday, May 20, 2011 0 comments
Ha ni la dia order dr custumer haiqal tu...wah haiqal ada customer ke? hihi... ustazah sekolah haiqal yg order ni..haiqal ler tukang promote..hehe

ustazah khadijah order 25 pcs cupcake Hari Guru ni sebagai permulaan sebelum order utk sambutan hari guru minggu depan...



1st time tulis atas kek...menggigil2 gak ler...husband lak dok gelak tgk saya dok tahan nafas masa tulis... mana x nye space atas cupcake tu punya la kecik..jenuh gak la muatkan ucapan2 tu..ha ni la hasilnya..cute x? cute x?



Siap ditutup


Ustazah juga order 100 biji muffin..campur2 muffin chocolate chip, blueberry dan starwberry


siap dipek


terima kasih byk2 yer ustazah..minggu depan ada lagi ni :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...