26 April 2010

My first cupcake..(percubaan pertama)

Posted by Lilyana at Monday, April 26, 2010
Dah dekat sebulan saya tak update blog. terlalu sibuk dengan urusan sekolah...sukan tahunan, prepare soalan periksa, panitia la..bla bla.... masa seakan terlalu singkat..kalau la saya boleh ubah masa mau saya tambah masa satu hari lebih 24 jam..jadi 30 jam ker..40 jam ker baru sempat nak buat kerja...(sure ada yang tak setujukan..haha)
mencuri-curi masa yang ada di sekolah sempat lagi mengupdate blog kesayangan saya ini... saya nak ceritakan tentang percubaan pertama saya buat cupcake... setelah hampir 2 bulan selepas menuntut ilmu membuat cup cake dengan sifu saya k.jun di USJ...


loceng dah berbunyi lak... ada kelas ni ... to be continued....


butter + sugar yang telah di hentam (pukul la tu)



7 biji pertama... perasan tak cupcake ni len macam?.. perasan x? perasan x?

ni la akibat kalau api oven bawah x dibuka...kek xnaik... patut ler... la x naik2.. saya dah panik...silap resepi ke? terlebih gula ke? rasanya semua dah betul, tepat saya siap beli penimbang baru lagi nk timbang bahan2 dia.... belek punya belek baru tau rupa2nya api buka api oven atas jer..so atas jer la yg masak... lepas api bawah dibuka ...ha tu dia tinggi melimpah ruah... aku senyum meleret ..peww






upacaya membentuk fondant...

Jeng..jeng..jeng... inilah hasilnya


mini handbag pertama ku

percubaan pertama berjaya!



handbag collections

baby booty pun ada.. cute x?

2 comments:

annie deen on January 27, 2011 at 1:36 AM said...

ooo..lily belajar ngan kak jun la buat cupcakes cantik2...
akak nk try laa..

Lily on January 27, 2011 at 7:35 AM said...

ha'a kak blajaq ngn k.jun..ritu kan dh gtau.buruk kan figurin terawal saya ni kan? nak simpan gambaq ni buat kenangan..nnt leh banding figurin 'sebelum dan selepas' ...hehe

kak, ni blog kak jun http://sayasukacupcake.blogspot.com/

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...