09 December 2010

~: Hitam Putih :~

Posted by Lilyana at Thursday, December 09, 2010
Order dr member satu opis masa di MIMOS dulu..untuk majlis pertunangan nya...tunang gak hang na..kih3....

Dulu masa kami kerja di situ, MIMOS Kulim Hi Tech baru jer dibuka... staff pun xsampai 10 org..... kira cam geng2 otai la..hehe...yeke otai..

Byk kenangan indah masa di sana..MIMOS ni kira tempat kerja terakhir saya sebelum saya mengabdikan diri dgn kerajaan lak..jadi chegu...cam mimpi lak.. Ha ko jgn xcaya lak mak ni pernah kerja di MIMOS...software engineer lagi ko..kih3... tapi semua tu dh jadi sejarah..nape saya tukar profesion? ...hehe..ada lah alasan saya sendiri yg amat kukuh dan boleh diterima akal...huhu.. yg penting keluarga lebih penting dr segalanya.. dan yg plg penting saya boleh buat kek bila2 masa jer...huhu...tau x setiap kali saya selesai menghias kek saya rasa hepiiii sangatt...tidoq pn dok teringat kek tu yg bakal diambil tuannya keesokan harinya..kadang2 lps hias kek saya kena snap foto kek tu pakai camera hp..letak tepi bantal and sblm tido saya kn tgk dulu foto kek tu baru leh tido dan masa bgn pn benda 1st tgk..kek iteewww ler..hehe..payah kan kalau dh jatuh cinta dgn kek ni..hehe.. i loike cake...

Ok lah dh melalut dah ni..so sebelum saya meleret sampai ke gunung kita balik kpd kek hantaran Faiz ni...tema hantaran pertungan faiz ni black n white..so kek pn mau itam putih gak.. pada mulanya masa buat kek ni serba xkena dibuatnya..buat itu xkena bt ini xkena..tah bape kali asyik tukar design jer..sbb kaler dia kan itam n putih jer xder kaler lain....bila dh siap nmpk ok lak..huhu..ha ni la hasil nye..




Chocolate Moist Cake

1kg

Steamed Buttercream / soft fondant





Zooom sket steamed buttercream ni.. nampak halus dan mulus kan....nampak x? nampak x? Sebijik cam fondant gitu...pernah ada org ingat saya guna fondant..Kerana itulah saya gelarkannya soft fondant sbb rupanya mcm fondant bezanya yg ini lebih sedap dimakan xspt fondant yg keras tu yg perlu di buang dulu sblm di mkn...harap cantik jer.. soft fondant lebih sedap berbanding buttercream biasa kerana ia di steam dulu..


Faiz juga order 1 set fondant cuppies yg juga bertemakan black n white...






















Ada cerita di sebalik logo facebook dan laptop ni...ceritanya pasangan ni kenal melalui fb....patutla awal2 tu si faiz ni beria-ia nak logo fb..ada kisah manis antara mereka berdua rupanya... :P
(laptop apple tu siap ada charger lagi agak2 bateri habis masa tgh fb tu leh terus charge yer..ahaks!!)



Sepasang kasut CROC


Ada iPod lagi tu...boring2 leh dgr lagu maher zain...

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you



Layan betul lagu ni...esok2 tu kalau shawal merajuk leh faiz nyanyi lagu ni yer (eh cam kena lak dgn tajuk rancangan semanis kurma mlm ni Relaku Pujuk)...

Ok la mata pn dh ngantuk ni esok nak bgn awal2 nak kemas2 rumah n pack2 baju lusa nak p Langkawi..cuti2 malaysia..

so to Faiz...


Selamat Bertunang
~Faiz & Shawal~


Moga bahagia hingga ke anak cucu cicit..amin
Tqvm from LLC

(p/s: Ni foto2 cake pertama i snap using my new DSLR..cantik kan gambarnye.. :P)

2 comments:

Hayu Rahiza on December 10, 2010 at 4:15 PM said...

comelnya kek dia.. baru ku tahu fondant tak boleh makan rupa-rupanya

Lily on December 11, 2010 at 9:52 PM said...

comel ker...hehe..tq2
eh fondant boleh dimkn tp rasanya manissss sgt..sebab di buat sepenuhnya guna gula icing...kalau mkn byk2 nnt kek akan jadi manissss sgt... mkn sikit2 boleh arr... tapi lily nye fondant lily buat sendiri bkn yg ready made cam kt kedai..lily letak perasa so rasanya lebih sedap..cuba lah..(eh promote lak..hehe)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...