08 January 2011

~: Percubaan ku :~

Posted by Lilyana at Saturday, January 08, 2011
Jap tadi sambil2 duduk tu tiba2 dpt idea lak nak lukis menggunakan piping gel setelah xtahan tgk drawing cake dlm blog geng bakers yg lain....mcm2 gambaq katun depa lukis.....saya xpernah amik kelas drawing cake so ni kira trial n error lah...harap2 menjadi... so saya prepare bahan2 yg diperlukan...kaler piping gel (merah, itam dan kuning) dan isikan dlm piping bag..tah la betul ke x cara ni..hentam ajer lah..huhu...

Bahan2 dah sedia tapi nak lukis gambaq apa?....tanya pendapat my son, haiqal nak lukis gambaq apa.."Lukih Lightning McQueen mama" katanya...mmm..ok gak tu so saya google gambaq lightning mcqueen..

ha dpt pun...nampak simple..
sesuai la utk percubaan pertama saya yang masih amatur lagi ni...





So saya pn mula melukis kartun kesukaan anak saya ni..huhu... lukis atas cake board dulu bg lembut tangan.. kang terus lukis atas kek kang hancus kek tu..

jeng..jeng...jeng...Haa ni lah hasilnyer..menjadi x?


So pasni leh la saya cuba lukis atas kek yg betul lak utk besday haiqal nanti




Xbape cantik sangatkan?..tp ok la utk percubaan pertama saya yg amatur nih :P ...masih byk lagi kena blajar ni..xper nanti nak korek2 dr geng2 baker yg lain...huhu

7 comments:

annie deen on January 9, 2011 at 10:57 AM said...

lily..dah ok tu..cume kene praktis selalu kan..akak pun tak pernah cube..
apa kata kita try lak wat buttercream transfer..lagi sebijik lily!!..tekap abis...hehe

Lily on January 9, 2011 at 9:14 PM said...

ha tu la lepas ni kita pakai buttercream lak.. akak buat dulu dh jadi nnt ajaq lily lak..hehe

annie deen on January 10, 2011 at 2:03 AM said...

ok lily..no prob...hehe

annie deen on January 12, 2011 at 12:11 PM said...

cakap2..akak dah dapat satu ode tuk detective conan..halamak..macamana nk wat tu..tunggu gambonye menyusul eaa...

Lily on January 12, 2011 at 7:47 PM said...

detective conan..faveret katun tuh..akak mesti boleh buat punya...cayok2 !! xsabaq nk tgk nih...

Riny Fadzill on January 14, 2011 at 11:40 PM said...

lamanya tak update blog kak... Hilang kemana? Rindu kek la...

Lily on January 16, 2011 at 1:25 AM said...

hehe..ada kat sini ni..xberkesempatan lg nak update blog..almaklum la riny awal2 persekolahan ni...hehe...

Akak selalu baca blog riny..macam2 info ada..byk tul idea yer...ada bakat jd journalist nih :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...