20 April 2011

~: Muffin Pulak :~

Posted by Lilyana at Wednesday, April 20, 2011
Semlm saje2 jer cuba buat muffin..dh lama teringin buat muffin..cuba byk kali asyik xjadi jer..keras la manis la xnaik la...huhu... kali ni betul2 puas hati...muffin naik cantik jer...merekah2 ....pergh! memang mantoppp..



Ter'excited' mencuba resepi baru terlupa lak letak chop chip..ah xper janji muffin ku menjadi

oh! muffin ku



Mlm tu juga dua jenis muffin saya buat..

satu chocolate muffin dan satu lagi Muffin Blueberry ni... dlm ada inti blueberry tau... hari ni lak saya buat muffin strawberry tp lupa lak snap picture..huhu....


Percubaan kedua saya buat Chocolate Muffin..ha kali ni pun hampir2 terlupa letak choc chip...dh siap masukkan dlm oven baru teringat alamak! belum letak choc chip lagi..terus tekan emergency brek buat kona baring sikit terus keluarkan balik dr oven dan tabur choc chip..fuh nasib baik muffin naik gak....kalau x sure 'bantat' jer..org tua2 pesan kalau bakaq kek jgn buka oven sebelum msk....hehe...


Ha ni la dia Choc Chip Muffin yg saya buat ptg td...sedappp ooo..nak? meh nak suap...hehe..
kalau nak try muffin2 ni kena la order dr saya..hehe...
Dijamin sedapppppp....halal dan toyibba lagi...hihi

2 comments:

Riny Fadzill on April 21, 2011 at 10:24 AM said...

Agak-agak, bila nak start kelas baking?

Lilyana on May 21, 2011 at 12:36 PM said...

testin..1 2 3...hehe...Riny, dpt baca komen akak ni?

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...