13 April 2011

~: Princess Aleeya Humaira Birthday :~

Posted by Lilyana at Wednesday, April 13, 2011
Minggu ni kerap pulak customer request kek dgn crown yer...berturut2 lak tiap2 minggu ada order kek ber'crown'....semuanya nak kek ala2 puteri kayangan gitu..order kali ni datangnyer dr Nori dr Maybank....nori ni direkomen kan oleh linda yg pernah order kek dgn saya dulu..asalnye nori order kek edible jer eh last2 minit tukar kek ber'crown' juga setelah teruja melihat kek ber'crown' yg saya buat utk kamelia....terkena aura crown yer...hihi...utk memenuhi permintaan customer saya terima gak..janji customer hepi saya pun hepi gak kan


Since dh tema pun princess kan so saya decide letak sumtin about princess...maka terciptalah idea kasut princess dan magic wand ni..jom tgk gambar kek nori ni




Kek edible + crown + hi-heel + magic wand


Flavour: Chocolate Moist Cake


Weight: 2kg


First time buat kasut hi-heel bersaiz besar..dulu buat kecik2 jer utk letak atas cupcake..dah nak letak atas kek kan so saya buat kasi besar sikit baru ngam...2 hari tau saya ambil masa utk keringkan kasut ni..utk crown tu pulak 4 hari baru kering... sebab tu la kalau kek guna fondant ni kena order awal2 tau..paling lewat pn seminggu sebab selepas dibentuk2 kan fondant tu perlu dikeringkan dulu agar keras dan cantik...kalau order hari ni esok nak mana jadi...xpasal2 crown runtuh masa tgh potong kek...malu..malu..malu...mana nak nyuruk ni...nyuruk belakang oven lah.....hihi..
Nori juga order 1 set cupcake fondant bertemakan princess gak...gambar nyer nnt saya uploadkan di post akan datang (saya dh upload klik di sini)..hari ni xsempat lak...lagi pun post ni dh penuh gambar2 nyer nnt loading slow lak.... nori juga order 100pcs apam dot2 ni..nak pink dan purple juga katanya...

Tq sooo much Nori for those order..moga berpuas hati hendaknyer...




Testimoni dari Nori yg dihantar ke msg fb saya....


(thanks Nori! touchingnye....ni yg makin bersemangat nak terus menceburi bidang baking ni..hehe)




"cake tu cantik sgt2.perfect cake setakat ni yg nori pernah order.tengkiu"




Opps lupa lak kek ni dibawa ke nursery Aleeya utk celebrate kat sana..cuba baca apa yg cikgu di nursey tu cakap...wah mesti Aleeya seronok sesangat ni....mak nyer apa lagi kan *wink*...hihi....


"cikgu2 dia kata setakat ni kek aleeya paling cantik"

1 comments:

Riny Fadzill on April 13, 2011 at 11:15 AM said...

Huhuhu...riny setuju. Ramai mommies yang nak start baking sebab tengok cake akak. Especially, me. Anyway, keep it up.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...