23 February 2011

~: Apam Dot-dot :~

Posted by Lilyana at Wednesday, February 23, 2011
Ni projek saya utk malam ni..apam dot-dot atau juga dikenali sebagai apam blossom... mula2 mkn apam ni masa birthday party boboy zaquan yg juga anak kepada farini yg order kek angka satu bertema mickey mouse tu..my son, haiqal suka sangat dgn apam dot2 yg comel tuh..abih semua mkn kt dia..tgk2 tinggal bekas jer...huhu

Haiqal minta saya buatkan utk nyer..suka betul dia mkn apam tu...
sebagai ibu bila si anak dah minta kan hati si ibu ni susah lak nak kata tidak... so suruh husband p beli bahan2 utk projek apam dot2 ni ptg td..lepas maghrib bermula projek saya ni...
Ha ni la dia hasil percubaan pertama saya buat apam dot2.... jadi x? jadi x?
Saya guna shouffle saiz S jer since cup kecik comel yg selalu bakers guna tu xder... ok la utk percubaan pertama... boleh la saya jual masa jualan amal SK Jln Residensi sabtu ni...hehe

















Meh tgk filling kat dalamnya..nyum...nyumm...yg ni filling blueberry..selain tu saya buat filling strawberry dan peanut butter gak..
mmm...senang hati saya bila tgk haiqal mkn apam ni...lepas sebiji2 dingap nye.. :)
Dikesempatan ini juga saya nak war2 kan..sekolah saya iaitu
SK Jalan Residensi
akan mengadakan jualan amal ataupun
Food Fair
utk menambahkan dana PIBG sekolah....
utk itu semua rakyat jelata (ewah cam raja lak :P) dijemput hadir..terbuka kepada semua
xkira la mereka yg ada anak yg belajar disekolah ni atau pun x....
Byk lagi aktiviti lain akan diadakan...cabutan bertuah pun ada...pihak Bank Rakyat pun turut bermurah hati utk sponsor sebuah basikal sebagai hadiah cabutan bertuah nanti disamping beberapa sumbangan lain..


LilyLoveCake juga akan turut menyumbang utk jualan amal tersebut...
LilyLoveCake akan membuka sebuah gerai dan semua hasil jualan akan disalurkan kedalam tabung PIBG...
saya plan nak jual cupcake dan apam dot2 mcm saya buat hari ni...
so kepada semua dialu-alukan utk hadir ke sekolah utk memeriahkan Food Fair ni sambil beramal demi pendidikan anak2 bangsa kita..
Kupon boleh dibeli dr saya bermula dr sekarang atau dibeli pada hari tersebut...


Peta ke SK Jalan Residensi (klik utk besarkan)

Jumpa di sana!

2 comments:

annie deen on February 26, 2011 at 1:40 AM said...

sure gempak ni lily...
mesti seronok niaga....

Lily on February 27, 2011 at 1:51 AM said...

sonok kak..cupcakes lily x smpi 2 jam licin ..hehe...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...