14 February 2011

~ Mickey Mouse Cake for Boboy Zaquan :~

Posted by Lilyana at Monday, February 14, 2011
Updated 19/2/2011 - antara foto2 yg kidnap dr fb farini...tq yer....





Kek angka satu bertemakan Mickey Mouse ni ditempah khas untuk besday boboy Zaquan yg pertama... Mama zaquan iaitu Ninie request kek angka 1 tapi nak frosting buttercream.. mmm..biasanya kek angka satu ni saya cover dgn fondant xpernah lak saya cover dgn buttercream..tapi Ninie beri kepercayaan kepada saya utk cuba frost buttercream lak.. satu cabaran gak bg saya..cabaran bersahut..:D ... like people said 'no pain no gain' kan.. hehe.. maka terhasillah percubaan pertama saya kek angka satu dgn frost buttercream ni khas utk boboy Zaquan yg ensem tu *wink *wink


Karakter Mickey Mouse ni saya buat menggunakan fondant dan dilukis menggunakan edible marker (so boleh dimakan yer) ... Ensemnyer boboy Zaquan.. kalau lah aunty ada anak pompuan..huhu Ninie juga order cuppies dgn edible image bertema Mickey Mouse gak utk disusun ditepi kek angka satu

Juga cuppies Sesame Street..juga utk disusun ditepi kek

Orait dah siap! tunggu utk di 'deliver' ke dewan utk besday party boboy Zaquan ~Antara foto2 semasa besday party boboy Zaquan ~


(xbyk gambar diambil sbb cameraman dah


xsabaq nak mkn nasi minyak..sedappppp... kita tunggu foto2 dr Ninie lak)






Ha ni la dia besday boy kita..boboy zaquan dipangkuan mamanya Ninie..




thanks yer Ninie for those order.. and thanks for invite us..


nasi minyak tu memang sedap...sori yer xdpt dok lama2..masih byk kerja menanti di rumah...hehe


so to boboy Zaquan


~ Happy Birthday to You ~




Moga jadi anak yg soleh and dun noty2 yer








p.s: saya abadikan sms yg dikirim oleh nini buat kenangan dan dorongan utk saya di masa hadapan




"Salam, k.lily, thank ya..that cake very nice ramai puji tau...hehehe...


anyway sedap tau..cup cake pun very cute!!!"

4 comments:

annie deen on February 15, 2011 at 11:50 AM said...

lily..mmg cantikkkkkk!!!
sukenya tgokk...

Lily on February 15, 2011 at 11:08 PM said...

tenkiu kak.. :D

Cute Scarf in Da House on February 16, 2011 at 7:54 AM said...

salam kak liliy...mmg nice tau kek2 tu smua...
suke sgt... t ninie tag gmbr ye!!! :D

Lily on February 16, 2011 at 9:50 AM said...

w'salam ninie,
tqsm ninie.. xsabar nak tgk gambar2 tu..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...